Tortilla w trzy minuty. Ekstremalnie szybki przepis na obiad
Wśród produktów, które zawsze warto mieć w swojej kuchni, znajduje się tortilla. Gotowe pszenne placki możemy wykorzystać jako bazę do wielu dań. Sprawdzą się zarówno na zimo do przygotowania roladek z warzywami, łososiem lub szynką, jak i na ciepło. Mamy dla was najszybszy przepis na tortillę z serem, warzywami i szynką. Składniki możecie dowolnie modyfikować, tworząc swoje ulubione kompozycje.
oprac. Katarzyna Gileta
Składniki
Przepis
- Połowę każdego placka tortilli posypujemy startym żółtym serem. na wierzchu układamy po 2 plasterki szybki i sałatę.
- Paprykę kroimy na paski, pomidory i ogórki w cienkie plasterki, a szczypiorek siekamy.
- Warzywa układamy według uznania i delikatnie solimy. posypujemy kolejną warstwą sera.
- Placki zwijamy w rulony.
- Tortille można jeść na zimno lub podgrzać na patelni czy grillu elektrycznym tak, by ser się roztopił.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl