Tortilla w trzy minuty. Ekstremalnie szybki przepis na obiad
Wśród produktów, które zawsze warto mieć w swojej kuchni, znajduje się tortilla. Gotowe pszenne placki możemy wykorzystać jako bazę do wielu dań. Sprawdzą się zarówno na zimo do przygotowania roladek z warzywami, łososiem lub szynką, jak i na ciepło. Mamy dla was najszybszy przepis na tortillę z serem, warzywami i szynką. Składniki możecie dowolnie modyfikować, tworząc swoje ulubione kompozycje.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Połowę każdego placka tortilli posypujemy startym żółtym serem. na wierzchu układamy po 2 plasterki szybki i sałatę.
- Paprykę kroimy na paski, pomidory i ogórki w cienkie plasterki, a szczypiorek siekamy.
- Warzywa układamy według uznania i delikatnie solimy. posypujemy kolejną warstwą sera.
- Placki zwijamy w rulony.
- Tortille można jeść na zimno lub podgrzać na patelni czy grillu elektrycznym tak, by ser się roztopił.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze