Kotlety mielone w sosie meksykańskim
Ekspresowy obiad dla całej rodziny. Miękkie kotlety zanurzone w sosie meksykańskim. Do tego ryż albo ulubiona kasza i gotowe. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4-6 |
- Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wsypuję paprykę ostrą, sól, bułkę tartą i wlewam śmietanę.
- Wyrabiam masę mięsną, formuję okrągłe kotlety i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układam w naczyniu.
- Do garnka wlewam sosy, dodaję fasolkę odlaną z zalewy i gotuję.
- Sosem polewam kotlety.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze