Kotlety mielone w sosie meksykańskim
Ekspresowy obiad dla całej rodziny. Miękkie kotlety zanurzone w sosie meksykańskim. Do tego ryż albo ulubiona kasza i gotowe. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia meksykańska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wsypuję paprykę ostrą, sól, bułkę tartą i wlewam śmietanę.
- Wyrabiam masę mięsną, formuję okrągłe kotlety i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układam w naczyniu.
- Do garnka wlewam sosy, dodaję fasolkę odlaną z zalewy i gotuję.
- Sosem polewam kotlety.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl