Trwa ładowanie...
d2v8jg6
22-06-2009 22:49

Szynka pieczona z czosnkiem

Przepis

Co powiecie na tę aromatyczną, soczystą szyneczkę, naszpikowaną czosnkiem? Jest przepyszna. Podana na ciepło w towarzystwie klusków śląskich, gęstego sosu i czerwonej kapusty z rodzynkami będzie idealna na rodzinny obiad. Z kolei na zimno sprawdzi się jako dodatek do kanapek.

d2v8jg6
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Shutterstock
Źródło: Shutterstock
Składniki
  • szynka wieprzowa ok. 40 dkg
  • czosnek 5 piórek
  • marynata do mięs 3 łyżeczki
  • olej
Przepis

Mięso kroimy na grubsze "plastry" rozbijamy je jeszcze, żeby nabrały sprężystości. Nacieramy je marynatą do mięs, olejem, solą i pieprzem i wkładamy na pół godziny do lodówki.

Po wyjęciu, rolujemy poszczególne plastry, wkładając weń pokrojone w ćwiartki kawałki czosnku. Obsmażamy wstępnie na gorącym oleju, a następnie wkładamy do piekarnika na ok 30-40 minut, aż mięsko dojdzie. Można jeść na gorąco, albo na zimno jako dodatek do kanapek.

Przepis dodał użytkownik coco_rosie

Szynka pieczona z czosnkiem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d2v8jg6

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2v8jg6
d2v8jg6
d2v8jg6
d2v8jg6
Więcej tematów
d2v8jg6