Trwa ładowanie...
d3d9af7
oprac. Katarzyna Gileta
14-12-2021 10:24

Zupa meksykańska. Zastąpi dwudaniowy obiad

Przepis

Pyszna, gęsta i sycąca zupa meksykańska. To smakowita propozycja na chłodne wieczory. Połączenie mięsa mielonego z warzywami i nutką chili to niebo w gębie. Zupa meksykańska to doskonała potrawa dla miłośników intensywnych smaków.

d3d9af7
4.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: Copyright © 2012 Artur Kotowski (artur.kotowski@gmail.com)
Składniki
  • 50 dag mięsa mielonego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • 2 litry bulionu
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1/2 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę
  • 1 puszka pomidorów
  • pieprz cayenne, papryka czerwona mielona słodka i ostra, czosnek granulowany, oregano, kumin, cukier do smaku
  • świeża kolendra
Przepis
  • W dużym garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej. Podsmażamy cebulę i paprykę, dodajemy mięso, a kiedy zmieni kolor dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy.
  • Odcedzamy kukurydzę, groszek i fasolę z zalewy.
  • Do garnka dolewamy bulion, dodajemy konserwowe warzywa oraz pomidory. Doprawiamy do smaku i gotujemy ok. 15-20 minut.
  • Przed podaniem posypujemy żółtym serem i kolendrą.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zupa meksykańska. Zastąpi dwudaniowy obiad
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d3d9af7

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3d9af7
d3d9af7
d3d9af7
d3d9af7
Więcej tematów
d3d9af7