Nie tylko z keczupem. Zrób tak parówki i zachwyć rodzinę
Przepis
Zdecydowanie bardziej wolimy hot dogi w takiej formie niż klasyczne. Możemy podać je z keczupem i musztardą. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6-8 |
Okazja: |
Źródło: zGotowana Paula
Składniki
Przepis
- Parówki, jajko roztrzepane do posmarowania oraz sezam i czarnuszka do posypania.
- Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce i zagnieść miękkie elastyczne ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na około godzinę.
- Po wyrośnięciu rozwałkować na prostokąt około 30 cm x 40 cm, odcinać paski 2-3 cm i zawijać parówki.
- Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem oraz czarnuszką. Piec około 15-20 min. w 200 stopniach.
Zobacz też przepis na sałatkę gyros
Nie tylko z keczupem. Zrób tak parówki i zachwyć rodzinę
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.