Trwa ładowanie...
dlyto9j
22-02-2021 07:41

Hit! Błyskawiczna przekąska z parówek i ciasta francuskiego

Przepis

Parówki w cieście francuskim to świetna przekąska na imprezę, drugie śniadanie lub podwieczorek. Pamiętajmy jedynie, by wybrać parówki dobrej jakości. Warto też zwrócić uwagę na etykietę ciasta francuskiego. Najlepiej, by miało w składzie masło, a nie tłuszcze roślinne. Przepis z bloga "Królestwo Garów".

dlyto9j
1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Królestwo garów
Źródło: Królestwo garów
Składniki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 250 g parówek dobrej jakości
  • 300–400 g mrożonego szpinaku w liściach
  • sól
  • ząbek czosnku
  • gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki masła
Przepis
  • Szpinak włożyć do garnka, dodać masło i na małym ogniu gotować aż szpinak się rozmrozi. Dodać rozgnieciony czosnek, gałkę muszkatołową i sól do smaku. Zagotować i ostudzić.
  • Parówki przeciąć wzdłuż na pół.
  • Ciasto francuskie rozłożyć, ułożyć na nim przecięte parówki.
  • Między parówkami rozłożyć szpinak.
  • Zwinąć ciasto w rulon. Pokroić w plastry grubości około 1,5 cm.
  • Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć plastry ciasta z parówkami.
  • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 25 minut.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Hit! Błyskawiczna przekąska z parówek i ciasta francuskiego
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dlyto9j
dlyto9j
dlyto9j
dlyto9j
Więcej tematów
dlyto9j