Hit! Błyskawiczna przekąska z parówek i ciasta francuskiego
Parówki w cieście francuskim to świetna przekąska na imprezę, drugie śniadanie lub podwieczorek. Pamiętajmy jedynie, by wybrać parówki dobrej jakości. Warto też zwrócić uwagę na etykietę ciasta francuskiego. Najlepiej, by miało w składzie masło, a nie tłuszcze roślinne. Przepis z bloga "Królestwo Garów".
Joanna Krzewińska
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Szpinak włożyć do garnka, dodać masło i na małym ogniu gotować aż szpinak się rozmrozi. Dodać rozgnieciony czosnek, gałkę muszkatołową i sól do smaku. Zagotować i ostudzić.
- Parówki przeciąć wzdłuż na pół.
- Ciasto francuskie rozłożyć, ułożyć na nim przecięte parówki.
- Między parówkami rozłożyć szpinak.
- Zwinąć ciasto w rulon. Pokroić w plastry grubości około 1,5 cm.
- Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć plastry ciasta z parówkami.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 25 minut.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl