Trwa ładowanie...
d3s1any
Magda Pomorska
17-03-2017 17:56

Kuleczki pełne wapnia

Przepis

Słodkości bez cukru to coraz modniejsze przekąski. Naturalna słodycz owoców i zdrowe dodatki sprawiają, że to propozycje doskonałe dla dzieci, a także osób na diecie odchudzającej. Przepis poleca blogerka Agnieszka Kopczyńska.

d3s1any
3.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

www.szczesliwibezcukru.pl
Źródło: www.szczesliwibezcukru.pl
Składniki
  • 2 łyżki siemienia lnianego,
  • 5 dużych łyżek sezamu,
  • 1 szklanka wiórków kokosowych niesiarkowanych,
  • 8-10 daktyli suszonych niesiarkowanych (lub przepłukanych, namoczonych i odcedzonych),
  • 1 szklanka mleka ryżowego fortyfikowanego (lub innego),
  • pół szklanki migdałów
Przepis

Siemię lniane, sezam i migdały zmielić w młynku do kawy lub innym urządzeniu, a następnie zmieszać z wiórkami. Zmielić lub zblendować daktyle na gładką (lub niegładką) masę. Suche składniki połączyć z mlekiem i daktylami. Wszystko dokładnie zmieszać i uformować kulki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 150 stopni przez ok. 20-25 minut (termoobieg). Wyciągnąć, kiedy skórka kuleczek delikatnie się spiecze. Jeść po ostygnięciu.
Zobacz także: zdrowa, domowa chałwa kokosowa

Kuleczki pełne wapnia
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

6
3
Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3s1any
d3s1any
d3s1any
d3s1any
Więcej tematów
d3s1any