Trwa ładowanie...
d3hcmw9
18-05-2022 08:50

Parówki w piwnej glazurze

Przepis

Parówki od zawsze były i są lubiane nie tylko przez dzieci. Często goszczą na naszych śniadaniowych i imprezowych stołach. Warto czasem trochę z nimi pokombinować. Joanna, autorka bloga "Królestwo Garów", proponuje parówki w glazurze piwnej.

d3hcmw9
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Królestwo garów
Źródło: Królestwo garów
Składniki
  • 8 parówek
  • 500 ml piwa
  • 3 łyżki miodu (u mnie gryczany i taki polecam)
  • masło do smażenia
Przepis
  • Piwo wlać do garnka, dodać miód i gotować na niewielki ogniu, aż płyn lekko zgęstnieje i otrzymamy niezbyt gęsty syrop.
  • Parówki obrać z osłonek.
  • Ponacinać z obu stron – nacięcia w odległości około 1 cm.
  • Parówki podsmażyć na rumiano na maśle.
  • Gorące parówki przełożyć do garnka z syropem piwnym i dokładnie je w nim wytaplać.
  • Następnie przełożyć na patelnię i jeszcze chwilę podsmażyć.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Parówki w piwnej glazurze
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

5

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3hcmw9
d3hcmw9
d3hcmw9
d3hcmw9
Więcej tematów
d3hcmw9