Parówki zapiekane z serem i szynką. Sprawdzony sposób na szybkie śniadanie
Wspaniały pomysł na śniadanie zimą, aby rozgrzać brzuchy. Zwłaszcza jeśli znudziła ci się już tradycyjna jajecznica. Parówki zrobicie szybko i posmakują całej rodzinie. Pamiętajcie, że warto czytać etykiety przy ich zakupie i wybierać tylko te dobrej jakości, czyli z dużą zawartością mięsa. Uzupełnij śniadanie o pełnoziarnisty chleb i kawę zbożową z mlekiem. To świetne rozwiązanie na najważniejszy posiłek dnia!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- opakowanie parówek z szynki
- kawałek sera żółtego
- kilka plasterków szynki szwarcwaldzkiej (tyle, ile parówek)
- łyżka musztardy
Parówki nacinamy wzdłuż, ale ich nie przecinamy i zostawiamy końce w całości. Ser kroimy na prostokątne kawałki. Dłońmi delikatnie rozszerzamy środek parówki i smarujemy musztardą. Wciskamy kawałki sera i zawijamy szynką.
Parówki układamy w naczyniu do zapiekania i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Parówki pieczemy przez 20 minut.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze