Szczupak wigilijny
Kto powiedział, że na wigilijnym stole powinien królować jedynie karp czy śledź? Wspaniałą propozycją jest szczupak pieczony z pomarańczami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Rybę sprawić, dokładnie umyć, wyfiletować, przyprawić, odstawić na 30 minut. Cebule obrać, pokroić w plastry. W odpowiednim naczyniu rozłożyć plastry cebuli, przyprawić, dodać olej. Na warstwie cebuli ułożyć filety ze szczupaka, wlać sok pomarańczowy. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C, zapiec w nim rybę przez około 15 minut. Na półmisku ułożyć warstwę cebuli, na niej filet ze szczupaka. Udekorować pokrojonym w ósemki pomidorem i cząstkami pomarańczy. Pozostały sos zagęścić, podać w sosjerce.
Przepis dodał użytkownik justina222
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze