Sałatka żydowska. Ekspresowy dodatek do grillownych dań
Wystarczy kwadrans, świeże sezonowe warzywa i lekki dressing, by przygotować pyszną i orzeźwiającą sałatkę. W upalne dni zastąpi obiad lub drugie śniadanie. Jest lekka, pyszna i pełna witamin. Możesz ją również podać w czasie spotkania przy grillu. Warzyw nigdy za wiele.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
- Warzywa umyć i osuszyć. Ogórki i pomidory pokroić drobno.
- Sałatę rozdrobnić palcami lub pokroić używając noża ceramicznego. Oczyścić i pokroić cebulę, rzodkiewkę i paprykę.
- Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwę zmiksowaną z sokiem cytryny i przyprawami, ponownie wymieszać i podawać.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze