Trwa ładowanie...
d9o3z48
21-04-2016 12:18

KREM JOGURTOWY Z OWOCAMI LEŚNYMI I KRUSZONKĄ CYNAMONOWĄ

Przepis
3.0
(1 głos)
Oceń:
d9o3z48
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Składniki
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 10 malin
  • 10 jeżyn
  • 20 borówek
  • czubata łyżka masła
  • łyżka mąki
  • szczypta cynamonu
Przepis

1. Żółtka zmiksuj z dwiema łyżkami brązowego cukru na kogel-mogel.
2. Dodaj jogurt i mieszaj, aż całość stanie się jednolita.
3. Mąkę połącz z masłem, 1 łyżką brązowego cukru oraz cynamonem w jednolitą masę i całość zagnieć.
4. Tak powstałą kruszonkę, wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 175°C przez 10 minut.
5. Do szklanki przełóż warstwami krem, owoce oraz 50 g kruszonki. Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

Przepis dodał użytkownik Żyj smacznie i zdrowo

KREM JOGURTOWY Z OWOCAMI LEŚNYMI I KRUSZONKĄ CYNAMONOWĄ
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d9o3z48
d9o3z48
d9o3z48
d9o3z48
Więcej tematów
d9o3z48