KREM JOGURTOWY Z OWOCAMI LEŚNYMI I KRUSZONKĄ CYNAMONOWĄ
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 2 żółtka
- 3 łyżki brązowego cukru
- 150 g jogurtu naturalnego
- 10 malin
- 10 jeżyn
- 20 borówek
- czubata łyżka masła
- łyżka mąki
- szczypta cynamonu
1. Żółtka zmiksuj z dwiema łyżkami brązowego cukru na kogel-mogel.
2. Dodaj jogurt i mieszaj, aż całość stanie się jednolita.
3. Mąkę połącz z masłem, 1 łyżką brązowego cukru oraz cynamonem w jednolitą masę i całość zagnieć.
4. Tak powstałą kruszonkę, wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 175°C przez 10 minut.
5. Do szklanki przełóż warstwami krem, owoce oraz 50 g kruszonki. Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Przepis dodał użytkownik Żyj smacznie i zdrowo
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze