Masala chai, czyli herbata po indyjsku
Masala chai to aromatyczna indyjska herbata przygotowywana z dodatkiem wielu przypraw i mleka.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Mleko i wodę razem ze wszystkimi przyprawami umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy na malutkim ogniu, pilnując, żeby nic nam nie wykipiało. Kiedy wywar już się zagotuje, zdejmujemy go z ognia i dodajemy herbatę wraz z cukrem. Czekamy kilka minut, żeby herbata zdążyła dobrze naciągnąć. Następnie całość raz jeszcze mieszamy i rozlewamy do szklanek przecedzając przez sitko.
Więcej ciekawostek znajdziecie w magazynie "Moja harmonia życia"
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze