Kompot z letnich owoców. Naturalny i słodki
Domowy, pyszny kompot z czereśni, porzeczek i borówek. Łączy smak kwaśny i słodki jednocześnie, dlatego świetnie urozmaici obiad - nie tylko niedzielny. Przygotowanie jest wyjątkowo proste i warto zastąpić nim sklepowe napoje czy gazowane drinki. Idealna propozycja w cyklu "Smaki Polski", a sprawdzony przepis prosto z bloga "Dziękuję było pyszne".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
- 500 g czereśni
- 250 g porzeczek
- 250 g borówek
- cukier (ilość wg uznania)
- 5 szklanek wody
Owoce myjemy, przesypujemy do garnka, zalewamy wrzątkiem, słodzimy. Gotujemy przez 10-15 minut pod przykryciem. W razie potrzeby dosładzamy. Po zagotowaniu odcedzamy kompot przez sitko i słodzimy.
Zobacz także: pyszny i prosty murzynek z malinami
src="https://d.wpimg.pl/1285946288--1575976307/minimurzynek.jpg"/>
Polecamy wideo: Jak prawidłowo parzyć herbatę
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze