WP
WP

Palmiery cynamonowe. Ekspresowe słodkości - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie www.justmydelicious.com
Podziel się

Palmiery, które nazywane są też potocznie uszami słonia, to najprostsze słodkości, jakie można przygotować dosłownie w kilka chwil. Wersja z cynamonem jest idealna na chłodne popołudnia do herbaty z prądem, aromatycznej kawy czy gorącej czekolady. Ich przygotowanie zajmuje mniej niż 30 minut, więc to idealny przepis w cyklu "Szybkie gotowanie". Sprawdzona propozycja z bloga "Just my delicious".

Składniki
  • 450g ciasta francuskiego
  • 50g masła
  • 8-10 łyżek cukru
  • 6-8 łyżek cynamonu
Przepis

Na cieście francuskim rozprowadź równomiernie roztopione masło. Obsyp całość cukrem oraz cynamonem. Zwiń oba dłuższe boki do środka, pokrój w talarki, ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i piecz w 190 stopni C przez ok 8-12 minut.

Czas pieczenia uzależniony jest od piekarnika. Do lub zamiast cynamonu możesz użyć także przyprawy korzennej, aby jeszcze bardziej podkręcić świąteczny aromat tych ciasteczek. Zanim wsuniesz swoje palmiery do piekarnika ich powierzchnię możesz również obsypać odrobiną cukru wymieszanego z cynamonem.
Zobacz także: ciasteczkowy krem do smarowania

WP

Więcej przepisów na ciasta i desery Pauliny Krajewskiej w książce "Delicje i Łakocie".

Polecamy wideo: ciasteczka cynamonowe

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP