Kalafiorowe kotleciki
Kalafior idealnie nadaje się na miękkie i delikatne kotleciki. Kotlety z kalafiora smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je podać dipem czosnkowo-ziołowym lub z ulubioną sałatką.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Kalafior podzielić na różyczki, dokładnie wypłukać, zalać gorącym wywarem warzywnym, dodać lubczyk, cukier i ugotować.
- Odcedzić i rozgnieść widelcem na puree. Dodać jajka, bułkę tartą, posiekany koperek, przyprawy i dokładnie wymieszać.
- Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron na złoty kolor.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze