Kalafiorowa przekąska. Przygotujesz w 20 minut
Taki kalafior jest nie tylko świetną i niskokaloryczną przekąską, ale też doskonałym dodatkiem do sałatek i bazą do past kanapkowych czy zup–kremów. Kalafiora możesz też doprawić niewielką ilością nieaktywnych płatków drożdżowych.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Kalafiora obierz z liści, usuń głąb.
- Pokrój na różyczki, wsyp do naczynia.
- Skrop oliwą i starannie wymieszaj rękami tak, by dobrze rozprowadzić tłuszcz.
- Blachę wyłóż papierem do wypieków.
- Wysyp kalafiora, oprósz wybranymi przyprawami i zapiekaj 20 minut w 200 stopniach.
- Podawaj na gorąco lub po ostudzeniu.
Przepis z książki Agaty Lewandowskiej "Pokonaj nadciśnienie dietą DASH"
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze