Trwa ładowanie...
d2p2qxe

Kalafiorowa przekąska. Przygotujesz w 20 minut

Przepis

Taki kalafior jest nie tylko świetną i niskokaloryczną przekąską, ale też doskonałym dodatkiem do sałatek i bazą do past kanapkowych czy zup–kremów. Kalafiora możesz też doprawić niewielką ilością nieaktywnych płatków drożdżowych.

d2p2qxe
2.4
(33 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • spory kalafior
  • 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego
  • przyprawy do wyboru: mielona papryka słodka, ostra lub wędzona, kurkuma, rozmaryn, tymianek, pieprz
Przepis
  • Kalafiora obierz z liści, usuń głąb.
  • Pokrój na różyczki, wsyp do naczynia.
  • Skrop oliwą i starannie wymieszaj rękami tak, by dobrze rozprowadzić tłuszcz.
  • Blachę wyłóż papierem do wypieków.
  • Wysyp kalafiora, oprósz wybranymi przyprawami i zapiekaj 20 minut w 200 stopniach.
  • Podawaj na gorąco lub po ostudzeniu.

Przepis z książki Agaty Lewandowskiej "Pokonaj nadciśnienie dietą DASH"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Kalafiorowa przekąska. Przygotujesz w 20 minut
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

8
14
Share
d2p2qxe
d2p2qxe
d2p2qxe
d2p2qxe
d2p2qxe
Więcej tematów
d2p2qxe