WP

Jabłecznik. Łatwy przepis dla zapracowanych - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie www.krolestwogarow.pl
Podziel się

Jabłecznik to jeden z najpopularniejszych deserów nie tylko w Polsce, ale i niemal na całym świecie. Delikatne ciasto i rozpływające się w ustach jabłka to sen niejednego kulinarnego smakosza. Koniecznie wypróbujcie ten łatwy i szybki w przygotowaniu przepis na jabłecznik - poleca go autorka bloga "Królestwo garów".

Składniki
  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 kg jabłek
Przepis

Jabłka obrać, przekroić na ćwiartki, wyjąć gniazda nasienne. Ćwiartki pokroić w plasterki. Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem na pulchną masę. Masę wyłożyć na mąkę, delikatnie wymieszać. Przełożyć do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na około 30 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP