Sernik puszysty bez spodu. Najlepszy przepis na codzień i od święta
Puszysty, lekki jak chmurka sernik bez spodu to jedna z najpyszniejszych propozycji na rodzinne spotkania. Można go podać ze świeżymi owocami, jednak bez żadnych dodatków również smakuje wyśmienicie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 8 |
Okazja: |
- Masło utrzeć z żółtkami, cukrami i proszkiem budyniowym. Powoli dodawać śmietankę, twaróg oraz sok z cytryny.
- Dodać ubite białka. Na sam koniec dodać do masy skórkę kandyzowaną oraz rodzynki obtoczone w mące.
- Wszystko dokładnie wymieszać, przełożyć do natłuszczonej blaszki o wym. 26 cm x35 cm.
- Piec ok. godz w temp. 160 st. C.
- Następnie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim ciasto na 10 min.
Przepis dodał użytkownik czekoladka_m
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze