Trwa ładowanie...
d4lxy5z
d4lxy5z

Sałatka śledziowa ze szparagami i z jajkiem. Podaj na świąteczny stół

Przepis

Do Świąt został niewiele ponad miesiąc warto więc już zacząć planować menu i testować przepisy na ten wyjątkowy czas. Proponujemy smaczną sałatkę ze śledziem w roli głównej.

3.0
(14 głosów)
Oceń:
d4lxy5z
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Okazja:
Zdjęcie
Materiały prasowe
Składniki
  • beczka śledzi filety z olejem wiejskim 550 g SEKO
  • 200 g szparagów zielonych w zalewie
  • 1 jajko
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 mała cebula

*Sos: *

  • 3 łyżki oliwy
  • kilka kropli soku z cytryny
  • ząbek czosnku
  • szczypta kolendry
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 mała cebula
Przepis

Śledzie i szparagi kroimy na średniej wielkości kawałki, umieszczamy w naczyniu na sałatkę. Dodajemy drobno pokrojony ogórek, cebulę i mieszamy. Jajko gotujemy ok. 6 min od momentu zagotowania (żeby żółtko było jeszcze płynne), obieramy, przekrawamy na pół i układamy na sałatce. Całość polewamy sosem z oliwy i cytryny z dodatkiem przypraw.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d4lxy5z
Sałatka śledziowa ze szparagami i z jajkiem. Podaj na świąteczny stół
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

11
31
Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d4lxy5z
d4lxy5z
d4lxy5z
d4lxy5z
d4lxy5z