Trwa ładowanie...
d1vugre
d1vugre

Kremowa zupa z czosnkiem i szparagami. Smakuje obłędnie

Przepis

Sezon na szparagi trwa krótko, więc powinniśmy wykorzystać go maksymalnie. Tym razem proponujemy kremową i aromatyczną zupę. Jest niezwykle delikatna, pyszna i sycąca. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".

3.8
(5 głosów)
Oceń:
d1vugre
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zdjęcie
Kwelka gotuje
Zdjęcie
Składniki
  • pęczek szparagów
  • 2 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 0,7 l wody
  • sól, pieprz
  • pół pęczka czosnku niedźwiedziego
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • pasta z czarnego czosnku
  • śmietanka/jogurt
Przepis

Na maśle zeszklić pokrojoną cebulkę, dodać obrane i pokrojone ziemniaki i czosnek. Chwilę smażyć. Dodać umyte szparagi, chwilę smażyć. Wsypać sól i pieprz, wlać wodę. Gotować ok. 30 min., aż warzywa zmiękną. Zupę zblendować na gładki krem, doprawić do smaku. Wymieszać z koperkiem i czosnkiem niedźwiedzim, czarną pastą czosnkowo i lub śmietanką albo jogurtem.

Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek

Kremowa zupa z czosnkiem i szparagami. Smakuje obłędnie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d1vugre

Podziel się opinią

15
2
Share
d1vugre
d1vugre

d1vugre
d1vugre
d1vugre