WP
WP

Paluszki surimi w cieście serowo-sezamowym - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie Do bloguje
Podziel się

Surimi w cieście to świetny pomysł na szybką i pyszną przekąskę. "Tak przygotowane paluszki krabowe są rewelacyjne na ciepło oraz po wystygnięciu. Ciasto możecie doprawić według własnego smaku.
Tak czy inaczej - zapewniam, że znikną baaardzo szybko" - zachęca Daiana, autorka bloga "Di bloguje".

Składniki
  • 400-500 g paluszków surimi
  • 1 jajko
  • 1 łyżka śmietany
  • 3/4 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki mąki
  • 3 łyżki sezamu
  • 1-2 łyżki drobno starego parmezanu (lub innego twardego sera żółtego)
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • 1/3 łyżeczki czosnku w proszku
  • 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki

Ponadto:

  • mąka pszenna do obtaczania
  • olej do głębokiego smażenia
Przepis

Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki minimum na 1 godzinę. Po tym czasie zdjąć folię z paluszków, a w głębokiej patelni/garnuszku/rondelku rozgrzać olej. Paluszki dokładnie obtaczać w gęstym cieście i następnie w mące. Smażyć do momentu, aż ciasto ładnie się zarumieni.

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP
WP