Naleśniki faszerowane pieczarkami
Naleśniki z wytrawnym farszem można podać na obiad lub rodzinna kolację. Pomysłów na farsz jest wiele - mielone mięso, szpinak, świeże warzywa. Tym razem przygotowałam jednak farsz pieczarkowy. Naleśniki można dodatkowo posypać żółtym serem i zapiec.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Ciasto:
- 2 niepełne szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka gazowanej wody mineralnej
- 2 jajka
- mała płaska łyżeczka soli
Farsz:
- 500 dag pieczarek
- 1 duża cebula
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- papryka słodka
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować, ciasto cieniutko rozprowadzić na patelni, żeby dobrze i równo się rozlało. Naleśniki wykładać na odwrócony do góry dnem talerz. Pieczarki wraz z cebulą dusić na oliwie, na wolnym ogniu do odparowania wody. Zawijać w koperty.
Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze