Trwa ładowanie...
d3y4qj5
d3y4qj5

Naleśniki faszerowane pieczarkami

Przepis

Naleśniki z wytrawnym farszem można podać na obiad lub rodzinna kolację. Pomysłów na farsz jest wiele - mielone mięso, szpinak, świeże warzywa. Tym razem przygotowałam jednak farsz pieczarkowy. Naleśniki można dodatkowo posypać żółtym serem i zapiec.

3.0
(5 głosów)
Oceń:
d3y4qj5
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Naleśniki faszerowane pieczarkami
iStock
Składniki

Ciasto:

  • 2 niepełne szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka gazowanej wody mineralnej
  • 2 jajka
  • mała płaska łyżeczka soli

Farsz:

  • 500 dag pieczarek
  • 1 duża cebula
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
Przepis

Wszystkie składniki na ciasto zmiksować, ciasto cieniutko rozprowadzić na patelni, żeby dobrze i równo się rozlało. Naleśniki wykładać na odwrócony do góry dnem talerz. Pieczarki wraz z cebulą dusić na oliwie, na wolnym ogniu do odparowania wody. Zawijać w koperty.

Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89

d3y4qj5
Naleśniki faszerowane pieczarkami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d3y4qj5
d3y4qj5
d3y4qj5
d3y4qj5
d3y4qj5