Jarzynka obiadowa babci Kazi
Lubisz rybę po grecku? Wiele osób twierdzi że w tym daniu najsmaczniejsze są warzywa duszone z koncentratem pomidorowym i przyprawami. Jeśli również zaliczasz się do tego grona, wypróbuj przepis na jarzynkę do obiadu babci Kazi. Marchewka, seler, por, pietruszka i cebulka podduszone z pomidorami doskonale sprawdzą się jako dodatek do kotletów mielonych czy schabowego. Niebo w gębie!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- Cebulę i pora kroimy w półplasterki i przesmażamy na oleju lub maśle.
- Włoszczyznę ścieramy na tarce o grubych oczkach; dodajemy do cebuli ok 3-5 minut przesmażamy a następnie zalewamy wodą. Jarzynka ma mieć konsystencję np buraczków, więc wody dodajemy na oko tyle, ile potrzeba.
- Prażymy całość ok. 10-15 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilkę dusimy.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze