Szybkie pączki z pięciu składników. Bez drożdży i wyrabiania ciasta
Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu pączki z serków homogenizowanych. Ciasto nie wymaga wyrastania ani wyrabiania. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki łyżką i smażyć je w rozgrzanym oleju. Pyszna słodka przekąska nie tylko na Tłusty Czwartek. Jak ją przygotować? Przepis znajdziecie poniżej.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4-6 |
Okazja: |
- Wszystkie składniki umieść w dużej misce i wymieszaj łyżką.
- W garnku o grubym dnie rozgrzej olej. łyżką nakładaj porcje ciasta i smaż, aż pączki nabiorą apetycznego złocisto-brązowego koloru.
- Po usmażeniu wyławiaj je łyżką cedzakową i odkładaj na talerzy wyłożony ręcznikiem papierowym.
- Przed podaniem polukruj lub posyp cukrem pudrem.
Przepis dodał użytkownik grazynka604
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze