Sernik na zimno z twarogu. Łatwe ciasto bez pieczenia
Sernik z twarogu na zimno to pyszny deser na cieplejsze dni. Jest bardzo prosty do zrobienia, jednak wymaga nieco cierpliwości. Pamiętajmy też, że kluczem do sukcesu są składniki najlepszej jakości.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 8 |
Okazja: |
- Śmietanę zmiksować z serem i sokiem z cytryny.
- Rozpuścić 2 galaretki w 0,5 litra wody i odstawić.
- Tężejącą galaretkę wymieszać z masą serową.
- Ciasteczka pokruszyć lub zblendować i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wylepić dno tortownicy i wstawić do lodówki na 15-30 minut. Na wierzch wyłożyć masę serową i wyrównać. Schłodzić w lodówce.
- Gdy sernik stężeje, ułożyć owoce i zalać galaretką.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze