Trwa ładowanie...
d4djg4s
27-11-2009 20:52

Rybka w galarecie. Palce lizać

Przepis

Nietypowy sposób na rybę w galarecie. Zamiast kawałków karpia proponuję usmażone w panierce filety. Tak przygotowana rybka to przebój na świątecznym stole.

d4djg4s
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • 1 kg filetów rybnych
  • 2 cytryny
  • 1 koper zielony
  • żelatyna
  • rosołek
  • tarta bułka
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • olej
Przepis

Filety z ryby posolić, popieprzyć, obtoczyć w rozbitym jajku i tartej bułce. Filety smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Gdy filety będą złote, studzimy je, zimne układamy na półmisku przekładamy plastrami cytryny i kawałkami zielonego koperku. Żelatynę rozrabiamy w wodzie dodajemy do rosołku. Wszystko zalewamy. Ilość żelatyny i rosołku zależy od wielkości i głębokości półmiska.

Przepis dodał użytkownik tulka96

Rybka w galarecie. Palce lizać
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4djg4s
d4djg4s
d4djg4s
d4djg4s
Więcej tematów
d4djg4s