Rybka w galarecie. Palce lizać
Nietypowy sposób na rybę w galarecie. Zamiast kawałków karpia proponuję usmażone w panierce filety. Tak przygotowana rybka to przebój na świątecznym stole.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- 1 kg filetów rybnych
- 2 cytryny
- 1 koper zielony
- żelatyna
- rosołek
- tarta bułka
- jajko
- sól
- pieprz
- olej
Filety z ryby posolić, popieprzyć, obtoczyć w rozbitym jajku i tartej bułce. Filety smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Gdy filety będą złote, studzimy je, zimne układamy na półmisku przekładamy plastrami cytryny i kawałkami zielonego koperku. Żelatynę rozrabiamy w wodzie dodajemy do rosołku. Wszystko zalewamy. Ilość żelatyny i rosołku zależy od wielkości i głębokości półmiska.
Przepis dodał użytkownik tulka96
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze