Roladki z marynowanymi pieczarkami
Szukasz pomysłu na smaczny obiad dla całej rodziny? Wypróbuj przepis na schabowe roladki z marynowanymi pieczarkami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- 1 kg schabu
- 420 g pieczarek marynowanych
- 180 g serka topionego ze szczypiorkiem
- ½ pęczka szczypiorku
- 2 jajka całe
- olej do smażenia
- bułka tarta do panierki
- sól, pieprz
- Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz pieprzem oraz solą.
- Pieczarki kroisz w drobno, szczypiorek siekasz. Szczypiorek z pieczarkami łączysz ze serkami i rozkładasz na każdym kawałku mięsa.
- Mięso zwijasz w roladki, panierujesz w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
- Roladki smażysz z każdej strony na rozgrzanym oleju.
- Roladki gotowe, podajesz z ziemniakami i surówką.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze