Racuchy z jabłkami. Jak je zrobić?
Kto z nas nie zajadał się w dzieciństwie racuchami? Do wyboru mamy racuchy drożdżowe lub na zsiadłym mleku. W czym tkwi sekret ich przygotowania? Żeby placuszki wyszły delikatne, warto przesiać mąkę przez sitko, a do rozgrzanego oleju, na którym będziemy je smażyć, dodajmy łyżkę masła.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Mleko, mąkę, wodę, cukier, sól oraz jajko dokładnie mieszamy mikserem, aby uzyskać konsystencje gęstego ciasta tak, jak na naleśniki.
- Obieramy jabłka i kroimy je w plastry, a następnie zanurzamy w cieście i pieczemy na patelni z odrobiną oleju.
- Usmażone posypujemy cukrem pudrem.
Przepis dodał użytkownik julia313
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze