Trwa ładowanie...
d468dhp
Karolina Wójciga

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Prosty obiad, który posmakuje każdemu

Przepis

Masz ochotę na coś pysznego, ale zarazem prostego w przygotowaniu i efektownego? Oto przepis na faszerowaną paprykę. Danie syci na długo i wybornie smakuje. Przekonaj się sam!

d468dhp
4.5
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • 3 papryki,
  • 300 g mielonego mięsa,
  • ½ szklanki ryżu,
  • cebula,
  • sól i pieprz do smaku,
  • ulubione zioła,
  • 200 g tartego sera żółtego,
  • szklanka bulionu,
  • olej do smażenia.
Przepis

Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Po chwili dodaj mięso mielone, dopraw je przyprawami i usmaż. Mięso, ugotowany ryż, przyprawy oraz połowę przygotowanego sera wymieszaj ze sobą. Papryki umyj, przekrój wzdłuż na pół i usuń gniazda nasienne. Farszem napełnij papryki. Wierzch posyp resztą tartego sera. Papryki ułóż w naczyniu żaroodpornym i podlej bulionem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj przez 30 minut.

Zobacz także wideo: Przepis na ryż smażony

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Prosty obiad, który posmakuje każdemu
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
1
Share
d468dhp

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d468dhp
d468dhp
d468dhp
d468dhp
Więcej tematów
d468dhp