Papryka nadziewana makrelą i szpinakiem
Nadziewane czerwone papryki z makrelą i szpinakiem to uczta dla oczu i kubków smakowych. Bliskowschodnia mieszanka przypraw ras el hanout nadaje im pikantny charakter. Smaki pasują do siebie idealnie, na dodatek jest to danie łatwe do wykonania.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
1. Odetnij wierzchołki papryk i odłóż je na bok. Następnie wydrąż papryki.
2. Na patelni podsmaż czosnek na oliwie i dodaj przecier pomidorowy.
3. Dodaj szpinak i smaż, mieszając, aż straci objętość.
4. Następnie dodaj ugotowany ryż, ras el hanout i wodę.
5. Dołóż surową makrelę, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
6. Rozdziel całość na 4 papryki, przykryj odkrojonymi wierzchołkami i wstaw na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 200 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze