ycipk-znqe6v
ycipk-znqe6v

Drobiowe kotleciki Szu Szu. Posmakują dzieciakom

Przepis

Nowa odsłona drobiowych kotlecików. Są przepyszne i rozpływają się w ustach. Lekko czosnkowa marynata służy za aromatyczną panierkę oraz sprawia, że mięso jest niezwykle soczyste. Przepis pochodzi z bloga Di bloguje od Diany Rusiłowicz.

Trwa ładowanie...
ycipk-znqe6v
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Przepis na kotleciki drobiowe
Dibloguje.pl
Składniki
  • 1 podwójna pierś z kurczaka (spora; około 500-600 g) Marynata:
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki gęstej śmietany (płaskie)
  • 2 łyżki oleju
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej (płaskich)
  • 2 ząbki czosnku
  • 3/4 łyżeczki soli (można według smaku)
  • 1/4 łyżeczki papryki słodkiej (u mnie wędzona)
  • 1/4 łyżeczki papryki ostrej
  • pieprz (do smaku)
  • olej do smażenia
Przepis

Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać.

Umytą oraz osuszoną pierś przekroić na dwie części i następnie delikatnie po skosie pokroić na plastry o grubości 1 cm. Mięso dokładnie pokryć marynatą oraz wstawić do lodówki minimum na 1 godzinę, a najlepiej na całą noc.

Po tym czasie na rozgrzanym oleju należy smażyć kotleciki. Powinny być zarumienione z obu stron. Gotowe kotleciki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Drobiowe kotleciki Szu Szu. Posmakują dzieciakom - Dodatkowe własności
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-znqe6v
ycipk-znqe6v
ycipk-znqe6v
ycipk-znqe6v
ycipk-znqe6v
ycipk-znqe6v