Pierś z kurczaka w szynce parmeńskiej z ziołową nutą
Kurczaka możemy przyrządzić na tysiąc sposobów i za każdym razem będzie smaczny. zobaczcie, jak zrobić pyszne drobiowe roladki z ziołami i szynka parmeńską. Będą się doskonale komponowały ze szparagami i opiekanymi ziemniaczkami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Naciąć kawałki kurczaka po bokach, tak aby powstała kieszeń na zioła. Wypełnić je tymiankiem i oregano. Owinąć mięso szynką parmeńską i skropić całość sokiem z cytryny.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni i podsmażyć kurczaka z obu stron. Następnie włożyć do piekarnika wcześniej rozgrzanego do 160 stopni C. Piec przez 20 minut. Podawać z warzywami gotowanymi na parze np. szparagami.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze