Trwa ładowanie...
d1hf900
oprac. Katarzyna Gileta

Domowe paluszki rybne w prostym przepisie. Lepsze od sklepowych!

Przepis

Dzieci uwielbiają paluszki rybne. Niestety skład produktów dostępnych w sklepach pozostawia wiele do życzenia. Dlatego znacznie lepszym pomysłem jest przygotowanie paluszków rybnych w domu. Przepis jest bardzo prosty. paluszki rybne możemy podać z ziemniaczanym puree i surówką z kiszonej kapusty.

d1hf900
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 0,5 kg filetów z soli
  • biała część pora
  • masło
  • natka pietruszki
  • 4 łyżki śmietany kremówki
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierki
  • sól, pieprz
  • przyprawa do ryb
  • olej do smażenia
Przepis
  • Rybę oczyścić, rozdrobnić blenderem albo drobno pokroić.
  • Pora pokroić w paski i udusić na maśle. W misce wymieszać rybę, pora, posiekaną pietruszkę, śmietanę i przyprawy.
  • Wyrobić na jednolitą masę i wstawić do lodówki, aby trochę stężało.
  • Następnie formować z masy paluszki i obtaczać najpierw w bułce tartej, potem w roztrzepanym jajku i znowu w bułce.
  • Smażyć na gorącym oleju ze wszystkich stron. Podawać według uznania.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Domowe paluszki rybne w prostym przepisie. Lepsze od sklepowych!
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
3
Share
d1hf900
d1hf900
d1hf900
d1hf900
d1hf900
Więcej tematów
d1hf900