Domowe paluszki rybne w prostym przepisie. Lepsze od sklepowych!

Dzieci uwielbiają paluszki rybne. Niestety skład produktów dostępnych w sklepach pozostawia wiele do życzenia. Dlatego znacznie lepszym pomysłem jest przygotowanie paluszków rybnych w domu. Przepis jest bardzo prosty. paluszki rybne możemy podać z ziemniaczanym puree i surówką z kiszonej kapusty.

Domowe paluszki rybne w prostym przepisie. Lepsze od sklepowych!Domowe paluszki rybne w prostym przepisie. Lepsze od sklepowych!
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 0,5 kg filetów z soli
  • biała część pora
  • masło
  • natka pietruszki
  • 4 łyżki śmietany kremówki
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierki
  • sól, pieprz
  • przyprawa do ryb
  • olej do smażenia

Przepis

  • Rybę oczyścić, rozdrobnić blenderem albo drobno pokroić.
  • Pora pokroić w paski i udusić na maśle. W misce wymieszać rybę, pora, posiekaną pietruszkę, śmietanę i przyprawy.
  • Wyrobić na jednolitą masę i wstawić do lodówki, aby trochę stężało.
  • Następnie formować z masy paluszki i obtaczać najpierw w bułce tartej, potem w roztrzepanym jajku i znowu w bułce.
  • Smażyć na gorącym oleju ze wszystkich stron. Podawać według uznania.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja