Trwa ładowanie...
d3450at
02-06-2021 07:51

Chrupiąca przekąska w złocistej panierce. Przygotujesz raz dwa

Przepis

Cukinia z sezamem i parmezanem świetnie smakuje, jest chrupiąca i soczysta w środku. Pieczenie w piekarniku ma dwie zalety: cukinia pochłania znacznie mniejszą ilość oleju i nie trzeba czyścić kuchenki opryskanej olejem, co jest nieodłączną częścią smażenia.

d3450at
4.5
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

2-4

Rodzaj diety:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 2 średnie cukinie
  • 4 jajka
  • 150 g parmezanu
  • 3 łyżki sezamu
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 3 łyżki mąki
  • więc
  • olej (2 łyżki na jedną patelnię cukinii)
Przepis
  • Dobrze umyj cukinię i pokrój w krążki. Posyp solą i odstaw, a następnie dokładnie osusz papierowym ręcznikiem.
  • Wymieszaj mąkę, bułkę tartą, parmezan i sezam. Oddzielnie ubij jajka i posól je.
  • Zanurz każdy plaster cukinii w jajkach, potem w mieszance parmezanu, ponownie w jajkach i na koniec w mieszance.
  • Cukinię ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek posmaruj kilkoma kroplami oleju i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Chrupiąca przekąska w złocistej panierce. Przygotujesz raz dwa
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3450at
d3450at
d3450at
d3450at
Więcej tematów
d3450at