WP
08-06-2018 (12:23)

Serowe founde z boczkiem i warzywami. W sam raz na imprezę - Przepis

Trwa ładowanie...
Serowe founde z boczkiem i warzywami to doskonała propozycja na przekąskę. Materiały prasowe
Podziel się

To propozycja, którą można wykorzystać nie tylko przy okazji nadchodzących Mistrzostw Świata w piłce nożnej, ale i na miły wieczór z przyjaciółmi. Przekąska z pewnościa przypadnie do gustu wszystkim gościom.

Składniki
  • 300 g sera Szwajcar
  • 200 g sera Bursztyn
  • 100 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • świeży szczypiorek
  • 1 chili
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 ml białego wina
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Dodatkowo:

  • świeża bagietka
  • grzanki z oliwą i czosnkiem
Przepis

Drobno posiekany boczek przesmażamy, aż wytopi się tłuszcz, dodajemy posiekaną cebulę oraz chili, rumienimy. Zmiażdżonym czosnkiem nacieramy naczynie do fondue (resztę zostawiamy w środku), wlewamy wino, podgrzewamy. Dodajemy drobno starty ser i cały czas mieszamy drewnianą łyżką. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Dodajmy przesmażoną cebulkę z boczkiem i chili. Wrzucamy szczypior oraz świeże zioła. Podajemy gorące!

WP

Sylwia Ładyga, uczestniczka V edycji programu Masterchef przygotowała przepis na fondue serowe (z boczkiem i warzywami) specjalnie dla Skarbów Serowara i Serenady.

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP
WP