Trwa ładowanie...
d1q8lq1
25-07-2022 10:26

Udka kurczaka duszone z fasolką szparagową

Przepis

Proste składniki, pyszny efekt. Udka kurczaka duszone z sezonowymi warzywami to świetny pomysł na rodzinny obiad. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d1q8lq1
1.8
(12 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4-6

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 10 szt. podudzia z kurczaka
  • 1 cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ kg fasolki szparagowej
  • 1/3 główki kapusty białej
  • 2 papryki czerwone
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 2 łyżki sosu chili słodkiego
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • sól
Przepis
  • Mięso myję, osuszam, usuwam kości, skórę i kroję na małe kawałki.
  • Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję mięso, doprawiam solą. Smażę około 30 minut, podlewam wodą, wlewam sos sojowy, sos chili.
  • Fasolkę myję, obcinam końcówki, kroję na pół. Kapustę drobno szatkuję. Papryki oczyszczam z nasion kroję w paseczki. Warzywa przekładam do mięsa, gotuję około 20 minut.
  • Na koniec sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję do zagotowania.
  • Danie gotowe, podaję z ryżem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Udka kurczaka duszone z fasolką szparagową
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
6
Share
d1q8lq1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1q8lq1
d1q8lq1
d1q8lq1
d1q8lq1
Więcej tematów
d1q8lq1