Te owoce zna każdy. Nie każdy wie, że można je grillować
Na grillu, oprócz mięsa, ryb, serów i warzyw, możemy przygotować także owoce. Banany, arbuzy, brzoskwinie czy ananasy doskonale będą smakować z rusztu. Zobaczcie, jak to zrobić.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Każdego banana przekrój najpierw w poprzek, a potem wzdłuż. Skrop sokiem z cytryny.
- Obierz ananasa i wytnij z niego twardy środek. Owoc pokrój w centymetrowe krążki.
- Gorący ruszt grilla posmaruj olejem. Plastry ananasa zanurz najpierw w mleku, a następnie w cukrze. Układaj na grillu i piecz 6 minut z każdej strony. Podawaj od razu po zdjęciu z grilla.
- Wymieszaj cukier z cynamonem w miseczce, obtocz banany, umieść na tackach grillowych posmarowanych olejem i ułóż na rozgrzanym grillu.
- Grilluj po 3 minuty z każdej strony, podawaj z lodami. Możesz posypać resztą cynamonowego cukru.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze