Trwa ładowanie...
dy5i3hd
06-05-2022 07:51

Te owoce zna każdy. Nie każdy wie, że można je grillować

Przepis

Na grillu, oprócz mięsa, ryb, serów i warzyw, możemy przygotować także owoce. Banany, arbuzy, brzoskwinie czy ananasy doskonale będą smakować z rusztu. Zobaczcie, jak to zrobić.

dy5i3hd
1.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 4 banany
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 4 kulki lodów waniliowych
  • olej do smarowania tacek
  • 1 świeży ananas
  • mleko
Przepis
  • Każdego banana przekrój najpierw w poprzek, a potem wzdłuż. Skrop sokiem z cytryny.
  • Obierz ananasa i wytnij z niego twardy środek. Owoc pokrój w centymetrowe krążki.
  • Gorący ruszt grilla posmaruj olejem. Plastry ananasa zanurz najpierw w mleku, a następnie w cukrze. Układaj na grillu i piecz 6 minut z każdej strony. Podawaj od razu po zdjęciu z grilla.
  • Wymieszaj cukier z cynamonem w miseczce, obtocz banany, umieść na tackach grillowych posmarowanych olejem i ułóż na rozgrzanym grillu.
  • Grilluj po 3 minuty z każdej strony, podawaj z lodami. Możesz posypać resztą cynamonowego cukru.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Te owoce zna każdy. Nie każdy wie, że można je grillować
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
3
Share
dy5i3hd

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dy5i3hd
dy5i3hd
dy5i3hd
dy5i3hd
Więcej tematów
dy5i3hd