Te owoce zna każdy. Nie każdy wie, że można je grillować
Przepis
Na grillu, oprócz mięsa, ryb, serów i warzyw, możemy przygotować także owoce. Banany, arbuzy, brzoskwinie czy ananasy doskonale będą smakować z rusztu. Zobaczcie, jak to zrobić.
1.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
Składniki
Przepis
- Każdego banana przekrój najpierw w poprzek, a potem wzdłuż. Skrop sokiem z cytryny.
- Obierz ananasa i wytnij z niego twardy środek. Owoc pokrój w centymetrowe krążki.
- Gorący ruszt grilla posmaruj olejem. Plastry ananasa zanurz najpierw w mleku, a następnie w cukrze. Układaj na grillu i piecz 6 minut z każdej strony. Podawaj od razu po zdjęciu z grilla.
- Wymieszaj cukier z cynamonem w miseczce, obtocz banany, umieść na tackach grillowych posmarowanych olejem i ułóż na rozgrzanym grillu.
- Grilluj po 3 minuty z każdej strony, podawaj z lodami. Możesz posypać resztą cynamonowego cukru.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Te owoce zna każdy. Nie każdy wie, że można je grillować
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
3
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.