Makaron quinoa z pieczoną dynią
Podróżniczka Beata Pawlikowska od lat propaguje zdrową dietę. W swojej najnowszej książce "Makarony świata" dzieli się przepisami na pyszne makaronowe dania. Wypróbujcie koniecznie.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
• 250 g makaronu z mąki quinoa
• 1 dynia hokkaido albo piżmowa
• kilka łyżek oliwy z oliwek
• pół łyżeczki oregano
• pół łyżeczki tymianku
• pół łyżeczki soli
Dynię umyj, obierz, wyjmij nasiona. Miąższ pokrój w dość drobną kostkę. Przełóż na blachę przykrytą papierem do pieczenia, polej oliwą, posyp oregano i tymiankiem, wymieszaj. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piecz w funkcji grilla przez 25 minut. Pod koniec pieczenia w garnku zagotuj półtora litra wody, dodaj sól i makaron. Gotuj przez ok. 8–10 minut. Odcedź. Podawaj z gorącą pieczoną dynią z przyprawami.
Przepis pochodzi z książki Beaty Pawlikowskiej "Makarony świata"
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze