Trwa ładowanie...
d1ihzz5
d1ihzz5

Makaron quinoa z pieczoną dynią

Przepis

Podróżniczka Beata Pawlikowska od lat propaguje zdrową dietę. W swojej najnowszej książce "Makarony świata" dzieli się przepisami na pyszne makaronowe dania. Wypróbujcie koniecznie.

1.7
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
zapiekana dynia
Shutterstock
Składniki

• 250 g makaronu z mąki quinoa
• 1 dynia hokkaido albo piżmowa
• kilka łyżek oliwy z oliwek
• pół łyżeczki oregano
• pół łyżeczki tymianku
• pół łyżeczki soli

Przepis

Dynię umyj, obierz, wyjmij nasiona. Miąższ pokrój w dość drobną kostkę. Przełóż na blachę przykrytą papierem do pieczenia, polej oliwą, posyp oregano i tymiankiem, wymieszaj. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piecz w funkcji grilla przez 25 minut. Pod koniec pieczenia w garnku zagotuj półtora litra wody, dodaj sól i makaron. Gotuj przez ok. 8–10 minut. Odcedź. Podawaj z gorącą pieczoną dynią z przyprawami.

Przepis pochodzi z książki Beaty Pawlikowskiej "Makarony świata"

  Materiały prasowe
(Materiały prasowe)
Makaron quinoa z pieczoną dynią
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
Share
d1ihzz5
d1ihzz5
d1ihzz5
d1ihzz5
Więcej tematów
d1ihzz5