Szybki makaron z pomidorowym sosem
Podróżniczka Beata Pawlikowska od lat propaguje zdrową dietę. W swojej najnowszej książce "Makarony świata" dzieli się przepisami na pyszne makaronowe dania. Wypróbujcie koniecznie.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
• 150 g makaronu typu penne z mąki kamut
• mały słoik domowego przecieru pomidorowego
• 2 łyżki oliwy
• 1 pęczek natki pietruszki
• pół łyżeczki soli
• pół łyżeczki oregano
• szczypta pieprzu
• 1 ząbek czosnku
Zagotuj około litra wody, dodaj makaron i szczyptę soli, gotuj przez ok. 10 minut. Odsącz z wody. W woku rozgrzej oliwę, dodaj posiekany czosnek, podsmaż. Dodaj koncentrat pomidorowy, drobno posiekaną natkę pietruszki, pół łyżeczki soli, pieprz i oregano, wymieszaj. Dodaj makaron, wymieszaj delikatnie i podawaj.
Przepis pochodzi z książki Beaty Pawlikowskiej "Makarony świata"
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze