Trwa ładowanie...
d1djqi8
28-07-2015 07:23

Muffiny z jagodami i krówkami

Przepis
3.6
(34 głosy)
Oceń:
d1djqi8
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Składniki
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 niepełna szklanka cukru (białego lub brązowego)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki domowego cukru wanilinowego
  • 3-4 krople aromatu śmietankowego
  • 1 szklanka umytych jagód
  • 10 krówek (wersja bardzo słodka, dlatego można dodać mniej)
Przepis

W jednej misce umieszczamy i mieszamy składniki mokre (rozbełtane jajka, olej, mleko i aromat), a w drugiej suche: przesianą mąkę, cukry, proszek do pieczenia i sól. Następnie łączymy zawartości obu naczyń, dodajemy owoce i posiekane drobno krówki.

Za pomocą łyżki nakładamy masę do papilotek ułożonych w formie na muffiny. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach, aż ładnie się zarumienią. Lekko przestudzone nadają się do jedzenia. Doskonale smakują również na drugi dzień, ale lepiej przechowywać je w zamykanym pojemniku, aby nie obeschły.

Muffiny z jagodami i krówkami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1djqi8
d1djqi8
d1djqi8
d1djqi8
Więcej tematów
d1djqi8