Kotlety z pieczarek. Jeszcze smaczniejsze niż klasyczne mielone
Przepyszne kotlety pieczarkowe to doskonała propozycja na rodzinny obiad. Kotlety są miękkie i soczyste. Najlepiej smakują z surówką z kiszonej kapusty.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Rodzaj diety: |
- Cebule zeszklić na rozgrzanej patelni z masłem klarowanym.
- Pieczarki pokroić w plasterki, wymieszać z cebulą, doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
- Jajka wymieszać z pieczarkami, dosypać tyle bułki tartej, aby można było formować kotlety.
- Kotlety usmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym.
- Podawać z surówką z kiszonej kapusty.
Przepis pochodzi z książki Magdaleny i Piotra Kucharskich "Jak zdrowo jeść i nie zwariować"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze