Trwa ładowanie...
d11i16y
01-12-2021 10:32

Kotlety z pieczarek. Jeszcze smaczniejsze niż klasyczne mielone

Przepis

Przepyszne kotlety pieczarkowe to doskonała propozycja na rodzinny obiad. Kotlety są miękkie i soczyste. Najlepiej smakują z surówką z kiszonej kapusty.

d11i16y
2.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Rodzaj diety:
Małgorzata Kujda, archiwum autorów
Źródło: Małgorzata Kujda, archiwum autorów
Składniki
  • 2 cebule pokrojone w drobną kostkę
  • 500 g pieczarek
  • 2 jajka
  • 3 łyżki masła klarowanego
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • majeranek
Przepis
  • Cebule zeszklić na rozgrzanej patelni z masłem klarowanym.
  • Pieczarki pokroić w plasterki, wymieszać z cebulą, doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
  • Jajka wymieszać z pieczarkami, dosypać tyle bułki tartej, aby można było formować kotlety.
  • Kotlety usmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym.
  • Podawać z surówką z kiszonej kapusty.

Przepis pochodzi z książki Magdaleny i Piotra Kucharskich "Jak zdrowo jeść i nie zwariować"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Kotlety z pieczarek. Jeszcze smaczniejsze niż klasyczne mielone
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d11i16y
d11i16y
d11i16y
d11i16y
Więcej tematów
d11i16y