Kapusta kiszona z jabłkiem i pieczone ziemniaki
Aromatyczne i chrupiące pieczone ziemniaczki, a do tego ekspresowa surówka z jabłkiem i kiszoną kapusta. Doskonałe połączenie na lekką i smaczną kolację.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1 |
Rodzaj diety: |
Pieczone ziemniaki:
- duży ziemniak lub 2 małe
- garam masala, sól
- oliwa
- 200 g kapusty kiszonej
- ½ słodkiego jabłka
- 3–4 suszone pomidory (opcjonalnie)
- kminek
- garam masala
- łyżka oliwy
- Ziemniaki pokrój w łódki, posyp garam masalą i odrobiną soli, skrop oliwą i postaw na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz przez 30 minut, aż będą zrumienione i złociste. W czasie pieczenia kilkakrotnie wymieszaj.
- Kapustę posiekaj ostrym nożem.
- Dodaj jabłko starte na tarce o grubych oczkach, suszone pomidory pokrojone w kawałki, kminek i garam masalę do smaku. Całość wymieszaj.
Przepis pochodzi z książki Kasi Bem "Happy detoks. Jedz, oddychaj i kochaj (siebie)"
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze