30-07-2020 09:46
Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym
Przepis
Pieczone ziemniaczki z mięsnym farszem to doskonały pomysł na rodzinny obiad. Możemy podać je z sałatką z rukoli i pomidorów.
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Źródło: 123RF
Składniki
- 12 małych ziemniaków
- 3/4 litra bulionu mięsnego
- 1 cebula
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- 300 g mielonego mięsa mielonego
Przepis
- Ziemniaki obrać, wymyć i poukładać obok siebie w płaskim naczyniu żaroodpornym, polać je bulionem i piec przez 15 min. w piekarniku.
- Obraną cebulę posiekać, wymieszać ją z mielonym mięsem i całość doprawić solą , pieprzem i gałką muszkatołową. Ziemniaki lekko wydrążyć u góry przy pomocy łyżeczki i wydrążoną porcję rozgnieść widelcem.
- Rozgniecione ziemniaki dodać do masy mięsnej i masą ta nadziewać ziemniaki.
- Powtórnie włożyć ziemniaki do piekarnika i zapiekać je przez 30 min.
Przepis dodał użytkownik julia313
Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.