Trwa ładowanie...
d4kc62v
d4kc62v

Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym

Przepis

Pieczone ziemniaczki z mięsnym farszem to doskonały pomysł na rodzinny obiad. Możemy podać je z sałatką z rukoli i pomidorów.

5.0
(2 głosy)
Oceń:
d4kc62v
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym
123RF
Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym
Składniki
  • 12 małych ziemniaków
  • 3/4 litra bulionu mięsnego
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 300 g mielonego mięsa mielonego
Przepis
  • Ziemniaki obrać, wymyć i poukładać obok siebie w płaskim naczyniu żaroodpornym, polać je bulionem i piec przez 15 min. w piekarniku.
  • Obraną cebulę posiekać, wymieszać ją z mielonym mięsem i całość doprawić solą , pieprzem i gałką muszkatołową. Ziemniaki lekko wydrążyć u góry przy pomocy łyżeczki i wydrążoną porcję rozgnieść widelcem.
  • Rozgniecione ziemniaki dodać do masy mięsnej i masą ta nadziewać ziemniaki.
  • Powtórnie włożyć ziemniaki do piekarnika i zapiekać je przez 30 min.

Przepis dodał użytkownik julia313

Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4kc62v

Podziel się opinią

Share
d4kc62v
d4kc62v

d4kc62v
d4kc62v
d4kc62v