Trwa ładowanie...
d4iarv1

Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym

Przepis

Pieczone ziemniaczki z mięsnym farszem to doskonały pomysł na rodzinny obiad. Możemy podać je z sałatką z rukoli i pomidorów.

5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 12 małych ziemniaków
  • 3/4 litra bulionu mięsnego
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 300 g mielonego mięsa mielonego
Przepis
  • Ziemniaki obrać, wymyć i poukładać obok siebie w płaskim naczyniu żaroodpornym, polać je bulionem i piec przez 15 min. w piekarniku.
  • Obraną cebulę posiekać, wymieszać ją z mielonym mięsem i całość doprawić solą , pieprzem i gałką muszkatołową. Ziemniaki lekko wydrążyć u góry przy pomocy łyżeczki i wydrążoną porcję rozgnieść widelcem.
  • Rozgniecione ziemniaki dodać do masy mięsnej i masą ta nadziewać ziemniaki.
  • Powtórnie włożyć ziemniaki do piekarnika i zapiekać je przez 30 min.

Przepis dodał użytkownik julia313

Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4iarv1

Podziel się opinią

1
1
Share
d4iarv1
d4iarv1
d4iarv1
d4iarv1
Więcej tematów
d4iarv1