Ziemniaki w mundurkach z łososiem
Ziemniaki faszerowane łososiową sałatkę to świetna propozycja na postny obiad lub kolację. Jeśli macie nieco więcej czasu, możecie upiec ziemniaki zamiast je gotować. Kropką nad i jest aromatyczny majonezowy sos z koperkiem. Palce lizać.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: |
- 6 średnich ziemniaków
- 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem
- 10-15 dag łososia wędzonego
- puszka kukurydzy
- 1/2 puszki groszku zielonego
- 1/2 żółtej papryki
- kilka gałązek świeżego koperku
- 2 ząbki czosnku
- 2-3 łyżki majonezu
- Ziemniaki ugotować lub upiec w mundurkach. Ostudzić, przekroić na pół, ostrożnie wydrążyć.
- Wydrążony miąższ połączyć z groszkiem, kukurydzą, pokrojonym w kostkę łososiem,papryką i cebulką.
- Majonez wymieszać z koperkiem i rozgniecionym czosnkiem.
- Ziemniaki napełnić farszem i polać sosem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze