Warzywne muffiny z kalarepką i papryką. Szybka i smaczna przekąska
Takie babeczki świetnie sprawdzą się na śniadanie i lunch. Są bardzo smaczne i sycące, a ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Cebulę i kalarepkę obierz i drobno pokrój. Na patelni rozgrzej odrobiną oliwy i podsmaż kalarepkę z cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Paprykę drobno pokrój i wymieszaj z panierem z ciecierzycy lub bułką tartą, oregano i pokrojonymi ząbkami czosnku. Dodaj jajka oraz podsmażoną cebulę z kalarepką i wymieszaj.
- Masę przełóż do foremek na babeczki. Piecz 20-25 min. w temp. 180 stopni.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze