Migdałowy pudding z chia, bananem i płatkami. Śniadanie dla całej rodziny
Śniadanie powinno być jednym z ważniejszych posiłków w ciągu dnia. Dobrze skomponowane dostarczy nam energii i niezbędnych wartości odżywczych Wypróbujcie przepis na pyszny pudding z nasionami chia.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- mleko migdałowe – 500 ml
- chia – 7 czubatych łyżek
- banan – 3 sztuki
- cukier waniliowy – 2 łyżeczki
- miód – do smaku
- płatki Choco Kulki Lubella – do podania
- płatki migdałowe – do posypania
Mleko migdałowe lekko podgrzać, następnie wymieszać z chia, cukrem waniliowym oraz miodem do smaku i odstawić na 30 minut. W międzyczasie 1-2 razy przemieszać, aby nie powstały grudki. Chia rozlać do szklanek i wstawić na noc do lodówki. Po przebudzeniu chia wyjąć, a tuż przed samym podaniem rozgnieść banany z odrobiną soku z cytryny i przełożyć na wierzch. Podawać z płatkami migdałowymi, plasterkami banana oraz Choco Kulkami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze