Trwa ładowanie...
d1uil1i
d1uil1i

Cynamonowy mus z jabłek z twarożkiem i płatkami. Poranek na słodko

Przepis

Jakby ktoś zapytał, z jakim smakiem kojarzy nam się jesień, bez wahania odpowiadamy: szarlotka z cynamonem! Tym razem proponujemy śniadanie inspirowane tym klasycznym wypiekiem. Delikatny mus jabłkowy orzechy, miód i płatki śniadaniowe. Skusicie się?

2.3
(3 głosy)
Oceń:
d1uil1i
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Zdjęcie
Materiały prasowe
Zdjęcie
Składniki
  • jabłka – 2 duże
  • twarożek wiejski – 2 łyżki
  • płatki Lubella Miodo Kółka – 4 łyżki
  • orzechy włoskie – 2 sztuki
  • miód – 1 łyżeczka
  • cynamon – 1/2 łyżeczki
Przepis

Jabłka obrać, pokroić w kostkę i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować 2-3 minuty.
Doprawić cynamonem oraz miodem, dodać drobno posiekane orzechy włoskie, wymieszać.
Podawać z twarożkiem wiejskim oraz Miodo Kółkami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Cynamonowy mus z jabłek z twarożkiem i płatkami. Poranek na słodko
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d1uil1i

Podziel się opinią

1
4
Share
d1uil1i
d1uil1i

d1uil1i
d1uil1i
d1uil1i