Cynamonowy mus z jabłek z twarożkiem i płatkami. Poranek na słodko
Jakby ktoś zapytał, z jakim smakiem kojarzy nam się jesień, bez wahania odpowiadamy: szarlotka z cynamonem! Tym razem proponujemy śniadanie inspirowane tym klasycznym wypiekiem. Delikatny mus jabłkowy orzechy, miód i płatki śniadaniowe. Skusicie się?
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- jabłka – 2 duże
- twarożek wiejski – 2 łyżki
- płatki Lubella Miodo Kółka – 4 łyżki
- orzechy włoskie – 2 sztuki
- miód – 1 łyżeczka
- cynamon – 1/2 łyżeczki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować 2-3 minuty.
Doprawić cynamonem oraz miodem, dodać drobno posiekane orzechy włoskie, wymieszać.
Podawać z twarożkiem wiejskim oraz Miodo Kółkami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze