ycipk-1gl5pn
ycipk-1gl5pn

Babeczki dyniowe z cynamonem. Patent na słodką przekąskę

Przepis

Muffinki zawsze są dobrym pomysłem, bez względu na to, czy jest okazja, by je upiec, czy nie - wystarczy, że masz chwilkę, jakieś owoce, mąkę oraz jeszcze kilka innych produktów i babeczki gotowe! Efektownie się prezentują i smakują przepysznie - puszyste i wilgotne w środku. Po prostu idealne.

Trwa ładowanie...
ycipk-1gl5pn
Zdjęcie 123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Podziel się
Składniki
  • 400 g mąki pszennej,
  • 500 g puree z dyni,
  • 130 g masła,
  • 200 g brązowego cukru,
  • 5 jajek,
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka cynamonu.
Przepis

Masło, cukier i puree z dyni podgrzej lekko do rozpuszczenia masła. Wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia do miski. Oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do mąki. Dodaj ostudzoną masę dyniową i cynamon. Miksuj do połączenia się składników. W osobnej misce ubij białka na sztywną pianę. Dodaj pianę do ciasta i wymieszaj lekko szpatułką do połączenia składników. Ciasto nałóż do foremek na muffinki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz 25 minut. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.

Zobacz wideo: Przepis na owsiane placuszki. Po prostu pycha!

ycipk-1gl5pn
ycipk-1gl5pn
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-1gl5pn
ycipk-1gl5pn
ycipk-1gl5pn
ycipk-1gl5pn