Trwa ładowanie...
dd0rb1s
14-09-2017 11:25

Babeczki dyniowe z cynamonem. Patent na słodką przekąskę

Przepis

Muffinki zawsze są dobrym pomysłem, bez względu na to, czy jest okazja, by je upiec, czy nie - wystarczy, że masz chwilkę, jakieś owoce, mąkę oraz jeszcze kilka innych produktów i babeczki gotowe! Efektownie się prezentują i smakują przepysznie - puszyste i wilgotne w środku. Po prostu idealne.

dd0rb1s
3.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Źródło: 123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Składniki
  • 400 g mąki pszennej,
  • 500 g puree z dyni,
  • 130 g masła,
  • 200 g brązowego cukru,
  • 5 jajek,
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka cynamonu.
Przepis

Masło, cukier i puree z dyni podgrzej lekko do rozpuszczenia masła. Wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia do miski. Oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do mąki. Dodaj ostudzoną masę dyniową i cynamon. Miksuj do połączenia się składników. W osobnej misce ubij białka na sztywną pianę. Dodaj pianę do ciasta i wymieszaj lekko szpatułką do połączenia składników. Ciasto nałóż do foremek na muffinki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz 25 minut. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.

Zobacz wideo: Przepis na owsiane placuszki. Po prostu pycha!

Babeczki dyniowe z cynamonem. Patent na słodką przekąskę
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dd0rb1s
dd0rb1s
dd0rb1s
dd0rb1s
Więcej tematów
dd0rb1s