Pieczona owsianka orzechowa. Na chłodne poranki
Pieczona owsianka orzechowa to pyszne danie, które rozgrzeje Cię w chłodne jesienne i zimowe dni. Po zjedzeniu takiego ciepłego posiłku na dłużej zachowasz poczucie sytości. Owsianka dostarczy energii na cały dzień, a także nienasyconych kwasów tłuszczowych (m.in. omega-9) pochodzących z masła orzechowego. Napój ryżowy jest lekkostrawny i naturalnie nie zawiera laktozy, więc będziesz czuć lekkość na żołądku.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- ½ szklanki płatków owsianych Sante
- ¼ szklanki napoju ryżowego Sante Organic
- ¼ szklanki jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- ½ łyżki ksylitolu Sante
- 1 mały banan
- ½ łyżki masła orzechowego Sante Go On
- ¼ kubka pokrojonych orzechów laskowych Sante
- 4 kostki czekolady gorzkiej
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Połowę banana kroimy w kostkę, drugą połowę w podłużne plasterki. Składniki na bazę owsianki, orzechy i masło orzechowe dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone w kostkę: banana i czekoladę, ponownie mieszamy. Masę wkładamy do naczynia do zapiekania. Dekorujemy plasterkami banana. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20-30 minut.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze